RMax Thermasheath 4ft x 8ft Polyiso hardschuim isolatieplaat - alle maten. Hardschuim wordt voornamelijk geïnstalleerd in onafgewerkte muren, daken en funderingen. Het dichte product biedt een hogere R-waarde dan andere soorten isolatie, waardoor uitstekende prestaties met zeer weinig dikte mogelijk zijn. Het installeren van hardschuim vermindert thermische overbrugging, verhoogt de R-waarde van een wand- of dakconstructie en vermindert luchtlekken aanzienlijk.
De platen of platen van hardschuim zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn een goedkoop middel om uw huis te isoleren. Spuitschuim van polyurethaan is een goede keuze voor het isoleren van krappe hoeken waar u geen stijve platen kunt installeren. Het gemakkelijkste type schuimplaatisolatie om te gebruiken is ongetwijfeld polyurethaanspuitschuim, vooral de open-celsoort. Halfstijve polyurethaanschuimen werden gesynthetiseerd uit fysische mengsels van kraftlignine, ricinusolie en restglycerol.
Deze isolatie staat ook bekend om zijn sterkte vanwege zijn stijfheid, dus een van de meest populaire vormen van geëxtrudeerd polystyreenschuim zijn structurele panelen. Kies uw isolatiematerialen verstandig door uzelf te informeren over de unieke prestatiekenmerken van elk type hardschuimisolatie. Schuimplaat met gesloten cellen heeft de grootste levensduur en duurzaamheid, wat betekent dat u polyurethaanspuitschuim met gesloten cellen of polyisocyanuraatschuimplaten kunt overwegen. Polyurethaanisolatie biedt superieure isolatie- en luchtafdichtingsprestaties en is een geweldige manier om de verwarmings- en koelingskosten in elk gebouw te minimaliseren.
De eigenschappen van polyurethaanschuimen kunnen binnen grote grenzen worden aangepast, afhankelijk van de gebruikte grondstof. De volgende twee soorten schuimplaatisolatie zijn polystyreenschuim, maar de ene is geëxtrudeerd en de andere is uitgebreid. Voor krappe hoeken, smalle doorgangen en andere delen van uw zolder die vreemd gevormd zijn, werkt polyurethaanspuitschuim het beste. De R-waarde van schuimplaatisolatie varieert per type, maar kan oplopen tot 8,0 in het geval van polyisocyanuraat.
Slimme huiseigenaren die hun eigen zolders of andere onafgemaakte kamers in hun huis willen isoleren met isolatie van schuimplaten, kunnen dat meestal zelf doen. De soorten schuimplaatisolatie omvatten polyurethaan, polyisocyanuraat, geëxtrudeerd polystyreenschuim en geëxpandeerd polystyreenschuim. Isolatie van stijf schuim verpakt veel R-waarde in een dun pakket, maar niet alle isolatie van hardschuim presteert gelijk. Hoeveel geld u ook opzij hebt gezet, zal uw keuze bepalen in welk type schuimplaatisolatie u gaat gebruiken.