Ik ben van plan om hardschuimisolatie in een kruipruimte te installeren. Voor zover ik weet, kunnen de meeste soorten hardschuimisolatie niet worden blootgesteld, maar moeten ze worden bedekt met een laag gipsplaat voor brandwerendheid. Maar niet alle isolatieproducten van schuimplaten presteren op dezelfde manier wanneer ze worden blootgesteld aan UV-stralen. Sommige zijn aan beide zijden uitgerust met een beschermend laminaatoppervlak.
Tests hebben aangetoond dat deze gelamineerde platen redelijk lang bestand zijn tegen UV-stralingsschade. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds raadzaam om elke schuimplaatisolatie die aan de zon wordt blootgesteld, maximaal 30-60 dagen te bedekken. Bij de meeste projecten is dat meer dan genoeg tijd om de buitenmuren af te werken. Isolatie van hardschuim, of het nu geëxpandeerd of geëxtrudeerd polystyreen is, moet wel worden afgedekt als het in het interieur van een gebouw wordt geïnstalleerd.
Deze wandbekleding moet een minimale brandklasse hebben om de isolatie te beschermen tegen snelle verbranding tijdens brand. Omdat dit type isolatie is gemaakt van kunststof, is het brandbaar en kan het zeer giftige dampen afgeven bij verbranding. Deze dampen kunnen bewoners van het huis overwinnen tijdens een brand, zelfs vóór de brand zelf. Zelfs als u de isolatie niet aanraakt, kan deze deeltjes in de lucht sturen die de huid kunnen irriteren.
Longirritatie - Nog zorgwekkender, glasvezel zal, als het wordt ingeademd, de longen irriteren, waardoor ernstige ademhalingsrisico's ontstaan. Oogirritatie — De deeltjes van glasvezel kunnen ook de ogen irriteren. Glasvezel verkleurt als het de lucht filtert die uit je huis lekt. Door de jaren heen wordt de lucht die uit het huis lekt, stof en andere deeltjes en vocht draagt, de glasvezel zwart.
Kan glasvezelisolatie je doden? Langdurig contact met glasvezel kan irriterende contactdermatitis veroorzaken. Ook kan het inademen van deze vezels ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Hoewel het niet volledig is bewezen, zijn er aanwijzingen dat wetenschappers vrezen dat het inademen van de vezels bepaalde vormen van kanker kan veroorzaken. Is piepschuimisolatie brandveilig? De meeste kunststoffabrikanten beweren dat polystyreen of piepschuim als isolatieproduct of bouwmateriaal geen bijzonder gevaarlijk brandgevaar is, zolang u het maar op de juiste manier installeert.
Vermijd schuimisolatie, ongeacht of het karton of spray is aangebracht, waar mogelijk. Schuimisolaties bevatten gewoonlijk zeer giftige vlamvertragers en spuitschuim bevat astma-veroorzakende isocyanaten. Als schuimisolatie moet worden gebruikt, vermijd dan producten die ter plaatse worden gereageerd, zoals spuitschuim. Zonder poly onder de gipsplaat raakt waterdamp de gipsplaat en verspreidt zich door naar de drogere (in de zomer) binnenlucht.
Door daar een vel poly te plaatsen, snijd je dat droogmechanisme af en water dat zijn weg vindt in muren kan daar langer blijven en meer schade aanrichten. Nadat de isolatie op zijn plaats is, wilt u een dampvertrager toevoegen, soms een dampremmende laag genoemd, als u er een nodig hebt. Een dampretrager is een materiaal dat wordt gebruikt om te voorkomen dat waterdamp in de muur, het plafond of de vloer verspreidt tijdens de koude winter. Het hangt er onder andere van af hoe diep in de meerdere schuimlagen zit.
Het opgesloten water bevindt zich waarschijnlijk in de buurt van de buitenkant, waar het werd aangedreven door regen en wind. In dat geval kan het bevriezen bij zeer koud weer en vorstschade aan de hardschuimplaat veroorzaken of een holte erachter creëren. Dergelijke schade, zoals niet ongewoon het geval is, zou de lagen dan kwetsbaarder kunnen maken voor verdere waterinbraak en een zelfstookende (of vicieuze) cyclus starten. Een centimeter buitenschuim zou voldoende moeten zijn voor uw warme omhullingsbenadering, gecombineerd met de ADA, een dampopen interieur en hygroscopische cellulose-isolatie in de holte.
Interieurtoepassingen voorkomen dat insecten op de grond de schuimplaat vinden, en het elimineert de noodzaak van het inspectiegebied waar geen isolatie is toegestaan. Matt, Je kunt het beste een laag hardschuim installeren tussen je bestaande omhulling en je nieuwe gevelbeplating. De isolatie moet „ademen” om zijn werk te doen, dus er moet een luchtstroom naar de buitenoppervlakken van de isolatie zijn. Testen suggereren dat de gestabiliseerde R-waarde van hardschuim met metaalfoliebekledingen na 10 jaar ongewijzigd blijft.
Zoals architecten waarschijnlijk hebben gehoord, wordt dichtheid soms gebruikt om een isolatiemateriaal van hardschuim voor een bepaalde toepassing te selecteren. In klimaatzone 6 moeten 2x6 wanden met hardschuim aan de buitenkant schuim bevatten met een minimale R-waarde van R-11,25. Hardschuimisolatie heeft veel voordelen voor gebruik bij het isoleren van buitenmuren omdat het zeer vochtbestendig is en niet zal beschimmelen. Als de installatie zorgvuldig is geïnstalleerd, kan schuimisolatie de luchtinfiltratie effectiever regelen dan andere soorten isolatie. Mogelijk moet u de dakrand verlengen, maar als u ook aan de buitenkant van het dak gaat isoleren, kunt u Larsen Trusses installeren om zowel de isolatieholte als de verlengde dakrand te creëren (10 minimale diepte voor R-3).
.